Zespół Szkół w Łącku: Młodzież uczy się gotować i podawać posiłki

Nie tylko uczą się gotować, ale też tego, w jaki sposób podać posiłek, aby klient był zadowolony. Uczniowie klasy II Technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół w Łącku przychodzą na zajęcia praktyczne i pod okiem Marii Pogwizd nabierają wprawy.

Zespół Szkół w Łącku: Młodzież uczy się gotować i podawać posiłki

Są rzeczy, których nie da się nauczyć przez internet – mówi Wiesław Prostko, dyrektor ZS w Łącku. – Jedną z nich jest gotowanie i przygotowywanie posiłków. Dlatego uczniowie przychodzą do szkoły raz w tygodniu na zajęcia praktyczne. Pamiętajmy, że muszą zdać egzamin zawodowy, podczas którego wykazują się zarówno wiedzą jak i umiejętnościami praktycznymi.


W pracowni gastronomicznej powstają więc smaczne posiłki, a dodatkowo młodzież uczy się je podawać i prezentować w odpowiedni sposób.


Źródło: SPNS, fot. ZS Łącko

Zobacz Również

Komentarze


Zaloguj sie aby komentować